Volleybalspeeltuin VC Pegasus

Voor kinderen is het belangrijk dat ze veel bewegen. Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met sporten, leren ze spelenderwijs dat sport en bewegen heel leuk is. Kinderen hebben plezier en verbeteren tegelijkertijd de motoriek en balvaardigheid en leren ze samen te werken met andere kinderen. Elk kind kan op zijn/haar eigen niveau de oefeningen uitvoeren. We zijn hier in een ongedwongen sfeer bezig door middel van spelletjes en kleine opdrachtjes. Het kind wordt door deze verschillende spelletjes uitgedaagd en krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen. Peuters en kleuters leren veel van elkaar, ze imiteren en helpen elkaar.

Tijdens de volleybalspeeltuin wordt aandacht geschonken aan lopen en verplaatsen, springen, klimmen en klauteren, balanceren, gooi- en vangvormen en samenwerken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van muziek, klimtoestellen, verschillende soorten ballen, matten enz.                                                                                                                                                                    

Voor wie is de volleybalspeeltuin bedoeld?

De volleybalspeeltuin is bedoeld voor kinderen van 3 t/m 5 jaar.  Vanaf 6 jaar krijgen kinderen de mogelijkheid om door te stromen naar de CMV mini’s.

 

Wat houdt de volleybalspeeltuin in?

De kinderen zijn spelenderwijs bezig met spelletjes en eenvoudige (bal)oefeningen. De oefeningen worden afgestemd op het niveau van de kinderen zodat ze op een leuke en speelse manier bezig zijn  om de motoriek verder te ontwikkelen. Daarbij is veel aandacht voor het groepsgebeuren. Kinderen leren van en met elkaar door af te kijken en elkaar te helpen.

We hebben twee groepen binnen de volleybalspeeltuin, verdeeld op leeftijd. Op deze manier kunnen de jongere kinderen goed begeleid worden en voelen ze zich veilig. Daarnaast krijgt de oudere groep al meer uitdaging.

 

Hoe ziet de les eruit?

We beginnen de les altijd met een opwarm liedje waarop we een dansje hebben bedacht. Kinderen weten dan dat de les begonnen is. Dit doen we gezamenlijk.
Daarna gaan de jongere kinderen naar het parcours met toestellen om te klimmen en te klauteren. Kinderen vinden dit erg interessant. Ook worden er spelletjes gedaan.
De oudere kinderen gaan direct naar het volleybalveld om daar spelenderwijs hun balvaardigheden te oefenen en er worden spelletjes gedaan. Omdat de algemene balvaardigheden de basis is van volleybal,besteden we hieraan wekelijks aandacht. We oefenen met overgooien,vangen, rollen, ergens tegenaan of in gooien, over het volleybalnet enz.
Als afsluiting van de les, komt wekelijks weer hetzelfde liedje terug met daarop een dansje. De kinderen weten dat hierna de les is afgelopen.

 

Waar en wanneer?

De speeltuin is op woensdag van 18:00 – 18:45 in het Sporthuis in Reusel, start na de zomervakantie en loopt door tot half juni. In de vakanties is er geen speeltuin.
De volleybalspeeltuin wordt geleid door Sandra van der Heijden en Kim Rijkers, zij worden geholpen door hulptrainers en soms ouders.
Voor de kosten verwijzen we  door naar het kopje contributie op deze website.

 

Eerst een keertje kijken?

Dat kan! Kom gerust een keer kijken en/of vrijblijvend een aantal keer proberen. Dan kunt u bekijken of het iets voor uw kind is. Ook kan gebruik gemaakt worden van enkele gratis proeftrainingen.

Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met
Sandra van der Heijden 06-18218406  lavrijsensandra@hotmail.com